25 Ağustos 2018 Cumartesi

İSMET ÖZBAKKAL,YEREL SEÇİMLER GELİYOR.

MART 2019 YAPILACAK YEREL SEÇİMLER İÇİN HAREKETLİLİK BAŞLADI.
MİLLETİMİZİN HİZMET ALMASI VE RAHAT BİR ULAŞIM YAŞAM STANDART I HAZIRLAYAN BELEDİYECİLİK,SON YILLARDA SOSYAL BELEDİYECİLİK ADI ALTINDA MİLLETTEN PUAN TOPLAMA GAYRETİNDE.Oysa ana görevleri şehrin altyapısı, ulaşımı, park bahçe,fen işleri vb gibi hizmetler olup görevlerini yapmaları gerekiyor.

İktidar partisi Akp önce yerel belediyeleri ele geçirerek iktidar oldu.
Yerelin muazzam gücü vardır.Belediyenin imkanları çoktur. Yani ihale edilen işler,paranın gücü vardır.Yerel medyaya para pompalayan belediyeler sürekli reklam yaparak gündemde kalıyor..Festival ve açılışları görkemli ve ihtişamlı yapan belediye başkanları reklamlarını yapıyor.

Partilerin gücü yerel seçimde aldığı belediye başkanlığına göre anlaşılır.
Bu arada ben DP Kayseri il başkanıyken.Seçilmiş Kayseri Akkışla belediye başkanı A.S. ve komple meclis üyelerini(CHP)partime ithal ettim.15 bin nüfuslu Yemliha belediye başkanı A.K. komple belediye meclis üyeleriyle Demokrat partiye kattım.Müthiş bir mücadeleydi.

Partiler,meclis üyeleri ve belediye başkan adaylarını önceden tespit edip hazırlamalı.Nitelikli ve teknik ekipmanları ve milletin içinde yaşayan,hizmet verecek olan,çalmayan çırpmayan adayları aday koymalılar.
YEREL SEÇİMLERİN ÖNE ALINMASI GÜNDEME GETİRİLİYOR.
Bu muhalefet partileri için iyi olmaz.TBMM den karar çıkması gerekiyor.Baskın seçim iktidar partisinin lehine olur.

SEÇİM DEMEK PARA DEMEK,GÜÇ DEMEK,
Bilgili insan demek mevcut belediye başkanlarını yıkmak için güç birliği yapması gerekiyor.Yani ittifak kurması gerekiyor.Bu durumlar bölgesine şehrine göre değişebilir.Belediye başkanları şahsiyeti çok önemlidir.Bazı yerlerde partinin önüne geçebilir.
ÖNÜMÜZDEKİ YAPILACAK YEREL SEÇİMLERİN VATANA MİLLETE HAYIRLAR GETİRMESİNİ DİLERİM.ZOR BİR SEÇİM DÖNEMİ OLACAKTIR.BELEDİYELERİN YÜZDE ELLİSİNİN DEĞİŞECEĞİ KANAATİNDEYİM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder