9 Ağustos 2016 Salı

Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı: İSMET ÖZBAKKAL'ın Basına ve Türk Kamuoyuna Yaptığı Açıklama

“BUGÜN HÜR OLMA, BİR OLMA, İRİ VE DİRİ OLMA; MİLLETÇE BİRLİK, BERABERLİK VE MİLLİ BÜTÜNLÜK GÜNÜ’DÜR”  
Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet ÖZBAKKAL; Türk Milletinin Cumhuriyet tarihinde maruz kaldığı en hain, dış kaynaklı ve ihanet şebekeleri tarafından kalleşçe ifa ve icra edilen zalim bir darbenin (27 Mayıs 1960) ağır bedelini ödeyen “alçakça ihanete uğramış, mağdur bir dava, manâ ve misyonun” mensubu olarak: Daima “devlet idaresinde sahip, mutlak hâkim ve hükümran olan millet iradesinin; İnsan hakları, adalet ahlâkı, evrensel hukuk, esası fazilet olan Cumhuriyet ve Demokrasinin” yanında olduklarını söyledi.
15 Temmuz'da, ülkeyi yönetenlerin iyi niyet, insaf, merhamet ve toleransından istifade ederek “paralel devlet” biçiminde örgütlenme ihanetini gösteren:, FETÖ/PDY terör, şer-şeamet ve tedhiş örgütünün düzenlediği darbe girişiminin “istiklâl ve istikbaline sahip çıkma içgüdüsü ile harekete geçen” millet iradesi ile bertaraf edildiğini belirten Demokrat Parti Kayseri İl Başkan ismet ÖZBAKKAL:
"İktidarın, güç, idare ve iradenin yegâne kaynağı yüce Türk milletidir.
Daha doğrusu: “Egemenlik, kayıtsız ve şartsız Türk Milletinindir.” 
Gerçeğinden hareketle bugün mesele: “Adalet ve hakkaniyetle, hiçbir baskı ve yönlendirme olmadan özgürce tecelli etmiş, hakiki ve bizatihi milli iradenin” yanında olmaktır.
Bir başka deyim ve anlatımla. “Firavun'un karşısında mezalime maruz ‘saf ve temiz, asil ve aziz Musa'nın yanında olmaktır. Bizler de geçmişte bu darbelerin acılarını çekmiş, Demokrasi uğruna en yüksek düzeyde şehitler vermiş bir hareket olarak bugün, başta, topyekün millet ve millî iradenin temsilcisi makamında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere.; Bütün sorumlular adına “sorumluluk makamı ile iştigal eden” Başbakan Binali Yıldırım'ın ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin manevi şahsiyetinde temsil edilen milli iradenin yanındayız." dedi.
Millet iradesinin yanı sıra Türk Silâhlı Kuvvetleri, iç harp çıkartılmak maksadıyla hedef olarak seçilen Özel Harekât Daire Başkanlığı ve Askerle karşı karşıya getirilmeye cüret edilen Emniyet teşkilatı başta olmak üzere tüm kurumların:, “Kalkışmaya karşı tek yürek mücadele ettiklerini” dile getiren Başkan İsmet ÖZBAKKAL, Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik içinde bu dönemi aşacağına inandıklarını sözlerine ekledi. –(Kayseri, 01 Ağustos 2016 Pazartesi 09:50)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder