25 Mart 2018 Pazar

İSMET ÖZBAKKAL;AFFETMEK İNSANI YÜCELTİR.

İNSANLARIN HATASI BİTMEZ TÜKENMEZ AMA BİZİMDE HERKESE KÜSMEYE ,CEZA KESMEYE GÜCÜMÜZ VE ÖMRÜMÜZ YETMEZ.EN İYİSİ AFFETMEK..
Affetmek nedir. Affetmek hakkımız olan negatif duygu ve yargılardan şefkat, yardımseverlik ve sevgi ile kurtulmaktır.
Birçok insanın gurursuzluk saydığı vefakar oldukça gururlu bir davranış, ancak bazı durumlardaaffetmek yanlış olacaksa o kişiden ve ortamdan tez zamanda uzaklaşılmalıdır.
 Şikayet. herkesin sahip olamadığı erdem...affedileni sonsuz huzura sürükleyen eylem...
Affetmek, başkalarının yarattığı koşullardan ve yanlışlardan dolayı kendimize acı vermeye, ya da başkasının bize acı vermesine izin vermemize son vermektir.
Nefreti aşmanın tek yolu var: Affetmek... Başkalarını affettiğimiz de biz özgürleşiriz." Sadece başkalarını değil, belki de en önce kendini affetmeli insan. İşte affetmek üzerine ufkunuzu açacak bir yazı... Bu biraz uzun olacak ama belki okuyacaklarınız belki bir gün sizin işinize de yarar diye düşünüyorum.
Affetme, mağdur olan kişinin kabahatli kişiye yönelik olan olumsuz duygu ve davranışlarının azalması olarak tanımlanır. İnkar etme, yapılan yanlışı haklı çıkarma ya da intikam alma yollarıyla değil, olumlu sosyal süreçler yoluyla hem mağdur hem de hatalı kişi için bir çok olumlu sonuç sağlar. 

Genel olarak affetmek, "başkasının size yaptığı kötülükleri hoş görmek" olarak algılanır. Ama bunun gerçek afla bir ilgisi yoktur. Affetmenin affedeceğimiz kişiyle hiçbir alakası yoktur. Affetmek bizim kendi içimizde tamamlayacağımız bir süreçtirAffetmek sanılanın aksine bir güç kaybı değil aksine güçlenmektir.
Beni rahatlatan bir şey varsa, o da affetme becerisine sahip olmamdır. Gerçekten,affetmek beni kurtardı çünkü kendimi bulmamın tek yolu affetmekti.
KISAS ADALETTİR,AFFETMEK İSE FAZİLET!...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder