29 Aralık 2019 Pazar

İSMET ÖZBAKKAL;TOPLUMUN ÇÖKÜŞÜ

GÜNÜMÜZÜN SIKINTISI;İNSANIN NİTELİKSİZ OLMASIYLA GELEN YALAN TALAN LA DOLU, MAHKEMELER DOLDU TAŞTI.

20 MİLYON İNSANIMIZ BİRBİRİYLE DAVALI.

DOLANDIRICILIK VE HIRSIZLIK HAT SAFHADA.!!!



DAYANIŞMANIN YOK OLMASI

Müslüman demek,güvenilir adam demek.Günümüzde yardımlaşma neredeyse yok olmak üzere.

ÜRETİMİN YOK OLMASI

Hazır yer toplum haline geldik.Eskiden kendi imkanlarımızla bir şeyler üretirdik.Bağ bahçe olsun,köyde olan mamuller yenirdi.Her mamulü asgari kullanır hatta tamir ettirilirdi.

TÜKETİM ÇILGINLIĞI

Olduğundan fazla tüketmek,israf etmek hatalı.Bütçesi dışına çıkanlar,modayı takip edip sürekli tüketmek felaket.

LİYAKATİN DİKKATE ALINMAMASI

Babalarımız yanına çırak dahi alırken liyakate dikkat ederdi.Aslı kim faslı kim diye.İşini severek yapmayan. Müseseleri kendi işi gibi kabullenmeyen insanlar liyakatten yoksun olanlar zarar verirler.

ADALETSİZLİĞİN YAYGINLAŞMASI

Hukuk sisteminde çarpık durumlar göre biliyoruz.İnsanları yönetirken hakkı hukuku Allah'ın rızasını unutmamak lazım.

UMUTLARIN KIRILMASI

İnsanın sürekli beklentileri vardır.Yarınlar için dua eder ümit eder yaşar.İşinde okulunda yükselmek ister.Sürekli başarısızlık ve çaresizlik çok tehlikelidir.

GÖÇÜN HIZLANMASI

İnsanlar doğduğu ve doyduğu yerde yaşar.Örf ve adetleri yaşadığı yere uygundur.Köyüne alışmış bir insan.Şehre gelerek fabrikada çalışarak,kentsel sorunlarla baş başa kalmak zorunda kalır.Kültür çatışmaları olur.Aynı binada oturanlar bir birini beğenmiyorlar.Adetler göçle bir birine karışıyor.

İBLİSANE GURUR VE KİBİR

Herkesin anası babası,doğduğu mekan,yetiştiği yer kendine göre üstün.Bu durum,benim köylüm,hemşehrim gibi yandaşlık getirmemelidir.Makam mevki sahibi olup,hatta kendi menfaatlerine kullanan kurnazlar vardır.

GÖSTERİŞ RİYAKARLIK VE YALAKALIK

Olan insanın olmayanın halinde anlaması gerek.Gösteriş meraklısı olması.Kendi karAkterini yok sayarak menfaatleri için dokuz takla atan insanlar.Ne olursa olsun hedefime varayım düşüncesi insanlığımızı bozmuştur.

Yukarıda yazılan maddelerden oluşan insanlığın çöküş nedenlerini yapmamalıyız.

BİZLER İYİ İNSAN İYİ VATANDAŞ OLMALIYIZ. GÜVENİLİR İNSAN OLMAK,EN BÜYÜK RÜTBEDİR.

"İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olanıdır"


22 Aralık 2019 Pazar

İSMET ÖZBAKKAL;BİR BAŞKADIR MEMLEKETİM

BİRAZ YARENLİK EDELİM İSTEDİM;MEMLEKETİM TÜRKİYE ÜZERİNE.
ALLAH'IN HER TÜRLÜ GÜZELLİĞİ BAHŞETTİĞİ ÜLKEMİZ,DOĞUDAN BATIYA,KUZEYDEN GÜNEYE CENNET VATAN.
VATANI VATAN YAPAN AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ,ATALARIMIZI RAHMET ŞÜKRANLA ANIYOR,DUALARIMIZI GÖNDERİYORUM..

Ülkemizin sıkıntıları bitmiyor.İç ve dış politikalar sıkıntı üzerine sıkıntı üretiyor.
Bunu şöyle yorumlaya biliriz.;Müslüman ülke olarak.Dünya da zor bir coğrafyada bulunan ülkemiz.
Sıtratejik bir yapıya sahip. Komşularımız olan Asya ülkelerinin hepsi sorun kaynağı.
Nüfus ve geçim,eğitim,gelecek planlaması yapmadan,niteliksiz insanlar yetiştirerek. Örğütlerin ekmeğine yağ sürmüşlerdir. Bu gün büyük ülkelerin terör örgütlerine verdiği maddi manevi
destekle.Önce ülkemize verdiği kayıpları saymakla bitmez. Yıllarca mehmetcikleri,yetişmiş bürokratlarımızı kalleş kurşunlarla şehit ettiler. Bölgenin insanlarına zulüm yaptılar.Okulları araçları gereçleri yaktılar yıktılar.
GAP PROJESİ(GÜNEY DOĞU KALKINMA PROJESİ)ni başlatanlar ve yapan sayın Süleyman DEMİREL den Allah razı olsun.Yattığı yer cennet mekan olsun. Doğunun ihtiyacı olan barajları ve kalkınması için alt yapılar yapılmıştır. Kalleş örgüt yapılmaması için şantiyeleri yaktı yıktı ama başarılı olamadı.
DERDİMİZ;NİTELİKLİ İNSAN YETİŞTİRMEK
Gelişmiş ülke olmak.Düşmanlarımızla savaşmak için;Başarmalıyız,kalkınmalıyız.
Önce eğitimle başlayıp,maddi manevi vatan sevgisiyle ülkemize hizmet etmeliyiz.
Teknolejiyi yakalamalıyız.Üretmeliyiz.Milli kaynaklarımızı iyi kullanmalıyız.
Tarım ülkesi olmalıyız.İthalattan vazgeçmeliyiz.
Köylüyü korumalıyız.Hayvancılığı desteklemeliyiz.
2019 YILI GELDİ GEÇTİ.2020 YILININ ÜLKEMİZE VE DÜNYA DA YAŞAYAN TÜM İNSANLARIMIZ İÇİN BARIŞ VE HUZUR DOLU OLMASINI DİLERİM.

16 Aralık 2019 Pazartesi

İSMET ÖZBAKKAL;SİYASİLER MİLLET İÇİN VARDIR.

PARTİLER KURULUR.ESKİ PARTİLER MİSYONUNU YİTİRİR.
AMA SİYASİLER HİZMETLERİNİ VATAN İÇİN,MİLLET İÇİN YAPMALIDIR.!

GÜNÜMÜZDE NEREDEYSE HERKES SİYASET YAPMA SEVDASINA DÜŞTÜ.
SİYASET,BİR AMAÇ,BİR KÖŞE DÖNMECE,BİR ZENGİN OLMA,BİR ARACI OLMA KURUMU DEĞİLDİR.
SİYASET;VATAN SEVDASIYLA DOLU YÜREĞİNİ,BİRİKİMLERİNİ MİLLETE ENJEKTE ETMEKTİR. YARALARI SARMAK,ÜLKENİN BİRLİK BERABERLİĞİNİ SAĞLAMAK AMACIYLA HİZMET ETMEKTİR.

TABİ HİZMET ETMEK İÇİN DOLU OLMAK GEREKİR.TOPLUMA HİZMET ETMEK KOLAY DEĞİLDİR.
PARTİLER ARASI TRANSFERLER HİÇ ETİK OLMUYOR.
BANA GÖRE OY ALDIĞI MİLLETE İHANETTİR.
MİLLETİ KANDIRMAKTIR.BULUNDUĞUN PARTİDE SEÇİLİRSEN,YERİNDE KALMAK ZORUNDASIN. YAPAMADIYSAN GÖREVİNİ BIRAKIRSIN. SATILIK SEÇİLMİŞ ADAM OLMAZ.
ERDEMLİ VE İLKELİ KİŞİLERİ SEÇMELİ.
PARASI OLAN,MEVKİSİ OLAN YA DA YANDAŞ KİŞİLERİ BİR YERLERE GETİRMEK,VATANA İHANETTİR.
EN MAKBULÜ,SİYASETİN BASAMAKLARINDAN TIRMANAN YANİ ÇIRAKLIĞINI YAPMIŞ KİŞİLERİN USTALIK DÖNEMİNDE SEÇİLMİŞ OLMASI ÜLKE MENFAATİ İÇİN KAZANIMDIR.
DEVLET İŞLEYİŞİNİ,HİYERARŞİYİ BİLMEYEN,TOPLUMCU OLMAYAN BOŞ BELEŞ KİŞİLERE MAKAM MEVKİ TESLİM EDİLEMEZ.

9 Aralık 2019 Pazartesi

İSMET ÖZBAKKAL;İNSANLIK BÜTÜN DÜNYA DA İMDAT DİYOR...

İNSANLIĞIN ÖLMESİ BÜTÜN DÜNYADA ALARM VERİYOR..!!!
İNSAN HAKLARI İŞLEMİYOR.
DÜNYADA ZULÜM,KAN,GÖZYAŞI,VAHŞET,TERÖR YER ALIYOR..
BÜYÜK ÜLKELER;TERÖR ÖRGÜTLERİ KURARAK,FAKİR MUHTAÇ ÜLKELERİN İÇ MESELESİNE KARIŞARAK,KARDEŞİ KARDEŞE KIRDIRIYORLAR.!

İNSANLIĞIN GİTTİĞİ YER FELAKET!!!
BİR BUÇUK MİLYAR İNSAN,1 DOLARIN ALTINDA GÜNLÜK KARNINI DOYURMAYA ÇALIŞIYOR.
DÜNYA GELİRİNİN BÜYÜK PAYINI,SEKİZ KİŞİ PAYLAŞIYOR.
AÇLIK,SEFALET İÇERİSİNDE AYAKTA KALMAYA ÇALIŞAN İNSANLAR YAŞAMAYA ÇALIŞIYOR.
KİRLİ SİYASET YÜRÜTEN ÜLKE YÖNETİMLERİ,DÜNYADA FERDİ ZENGİNLİKLERİNİ ARTIRMAKTADIR.
OYSA;SİYASİLER VE İKTİDARLAR GELİP GEÇİCİDİR. KALICI OLAN MİLLETTİR...
ANCAK ERDEMLİ VE İLERİYİ GÖREN SİYASETÇİLER,ADİL GELİR DAĞALIMIYLA,GEÇMİŞE TAKILMADAN,DEMOKRASİYİ İŞLETEREK ÇÖZÜM GETİREBİLİRLER.
Ekonomi, Kalkınma, Sanayileşme
Ekonomi, kalkınma, sanayileşme tüm insanlık içindir. "Ekonominin gereği" saptırmasına sığınılarak toplumun "ekonominin gereğine" göre yönetilmesi kabul edilemez. İnsanlık, kendisi için iyi olmayan ekonomik yapıya müdahale etme ve kendisi için iyi olduğunu düşündüğü ekonomik yapıyı gerçekleştirme hakkına sahiptir. Bu hakkı da tarih boyunca kullanmış olup, kullanma çabasını da sürdürmektedir, insanlık bu çabasını doğanın bir parçası olduğunu aklından çıkarmadan ve doğa ile barışık olarak sürdürmelidir.
Ekonomi, sosyal üretimde insanların kendi aralarında kurdukları ilişkilerin, yani sosyal üretim ilişkilerinin gelişme yasalarını ortaya koyar. Bu anlamda insan faaliyetlerinin temel sorunları ele alındığında ve üretim tarzının gerçek içeriği ortaya konulduğunda, sömürünün nedenleri açıklanabilir ve buna son vermenin ancak örgütlenme ile mümkün olduğu kabul görülür. Dolayısıyla, ekonomi, toplumla ve sınıflarla birlikte ele alınmalıdır. Kalkınma, günümüzde çağdaşlaşma ve modernleşme kavramları ile eşanlamlı kullanılmaktadır.
Ancak, bu kavram bütün ülkeler ya da sınıflar için aynı anlamı ifade etmemektedir. Azgelişmiş ülkeler açısından bu kavram emperyalizmin ideolojik bir dayatmasıdır. Çünkü, kalkınma onlara kapitalistleşme olarak sunulmaktadır. GSMH‘de artış sağlanması, büyümenin gerçekleşmesi söz konusuysa sorun olmadığı iddia edilmektedir. Oysa, gerçek bir kalkınmadan söz edebilmek için, toplumda egemen sınıfların değil, çoğunluğun refah düzeyinin daha iyiye gitmesi gerekir.
Diğer yandan, savaş ekonomisi ve askeri harcamaların bu kadar büyük boyutlara ulaştığı, kaynakların dünya silah tekellerine aktarıldığı bir ülkede kalkınmadan söz edilemez. Sanayileşme için de benzer bir yaklaşım ortaya konulabilir. Sanayileşme, ekonomide sadece üretim yapısının yenilenmesi değil, toplum düzenini oluşturan çeşitli kurumsal yapılan ve toplumsal ilişkileri dönüştüren karmaşık bir süreci tanımlar. Bu nedenle, içinde yaşadığımız toplumsal koşullardan ve politik güç ilişkilerinden ayrı düşünülemez.
Ülkemizde egemen sınıflar uluslararası emperyalizmin de yönlendirmesiyle toplumda yaygın kesimlerde sanayileşme denilince "Kapitalist tarzda sanayileşme" anlaşılmakta ve kapitalizme geçiş ile sanayileşme süreçleri bir tutulmakta, dolayısıyla sanayileşme de kapitalistleşmeye yönelik bir uygulama olarak değerlendirilmektedir.
Egemen görüş, günümüzde sanayileşmeyi teknolojik gelişme temelinde tanımlamakta, teknolojinin gelişmesinin ve ilerlemenin bir göstergesi olarak kullanmaktadır. Azgelişmiş ülkelerin mevcut son teknolojileri kullanarak ve ancak gelişmiş/sanayileşmiş toplumların geçtiği düz bir evrim çizgisini izleyerek sanayileşeceği, azgelişmişlikten kurtulmanın tek yolunun gelişmişlerin izlediği sanayileşme politikalarını uygulamak olduğu söylenmektedir. Böyle bir sanayileşme modelini sorgulanamaz, değiştirilemez ve müdahale edilemez birşey olarak görmek, ortaya çıkan politik, ekonomik, ekolojik her türlü olumsuz sonucu kaçınılmaz ve katlanılması gereken iktisadi ve teknik zorunluluk olarak görmek yanlıştır.
Gelişmiş kapiialist ülkelerden farklı bir sanayileşme perspektifi oluşturmak, farklı toplumsal hedefler ve stratejiler benimsemek ve bunlara uygun yapılar oluşturmak, makro ve sektörel bazda ekonomi politikaları geliştirmek ve kapitalist sanayileşmenin ortaya çıkardığı toplumsal sorunların önüne geçmek mümkündür. Çalışanlardan yana alternatif bir toplum projesi temelinde emekten yana bir sanayileşme böyle gerçekleşebilir.
Nasıl bir sanayileşme politikası?
İnsandan ve emekten yana bir sanayileşme politikasının bir toplumsal proje çerçevesinde doğa, toplum ve devlet ilişkilerini yeniden düzenleyen köklü bir devrim ile birlikte ele alınması gereklidir. Böyle bir yaklaşımın en temel unsurları:
Sanayileşmenin amacı : Sanayileşme tek başına bir amaç olamaz. Sanayileşme; toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, ama öncelikle çalışanların sağlık, eğitim, barınma, kültür gibi temel gereksinimlerini sağlamak üzere ileri teknolojileri işsizliği de ortadan kaldıracak biçimde kullanarak gerçekleştirilen bir sanayileşme toplumsal gönencin bir aracı olarak algılanmalıdır. Toplumsal gönenci oluşturan unsurlar; işsizliğin, yoksulluğun, gelir eşitsizliğinin, toplumsal ve bölgesel eşitsizliklerin ortadan kaldırılmasıdır.
Bu amaca yönelik bir sanayileşme sürecinde kafanın, ekonomiye eşit biçimde katılımı sağlanacak, mevcut her türlü ayrımcı iş bölümünün aşılması için olumlu yönde ayrımcı politikalar uygulanacak, ekolojik dengeler gözetilecek ve çevre kirliliği engellenecektir.
Bu bağlamda sanayi politikalarının bileşenleri; a) Bu amaca uygun kurumsal yapılar; b) hem makro hem de sektörel düzeyde kısa, orta, uzun dönemli öncelikler iyice belirlenmiş ticaret, yatırım, bölgesel gelişme ve teknoloji politikalarının oluşturulması gerekmektedir. Öncelikler tüm toplumsal kesimlerin geniş katılımıyla, demokratik bir biçimde belirlenmeli ve uygulanmalıdır. Belirlenen hedeflere göre devletin rolü yeniden belirlenmelidir.
Devletin işlevleri, kamu sektörünün verimlilik ölçütleri, kapitalist bir firmanın verimlilik ölçütlerinden nasıl farklı ölçütlere dayanması gerektiği belirlenmeli ve buna göre nasıl bir yatırım, istihdam ve teknoloji politikalarının uygulanacağı kesinleştirilmelidir. Uzun dönemde eşitlikçi, demokratik ve katılımcı bir sosyalist toplum yaratmaya yönelik köklü bir yapısal devrimi hedefleyen sanayileşme stratejilerinin tümüyle piyasa mekanizmaları egemenliğine bırakılması düşünülemez. Devlet bu süreçte olumlu ve önemli bir rol üstlenmelidir. Her politika belli düzenlemeler yaparak ve kurallar koyarak belirli bir iktisadi ortam yaratmayı ve buna uymayanlara da yaptırım uygulamayı öngörür. Kuralların da ötesinde, elindeki iktisadi güçleri araç olarak kullanır. Vergi, teşvik, dış ticaret, gümrük tarifeleri gibi klasik düzenlemeler yanında KİT‘ler kısa, orta, uzun dönemli sanayi politikalarının çok önemli bir aracıdır.
Uygun kurumsal çerçevenin oluşturulması konusunda mülkiyet sistemi gözden geçirilmelidir. Uygun kurumsal yapının azami kar hırsının üretimin temel amacı olmaktan çıkarılıp, yaygın bir "kamusal(toplumsal) mülkiyet ve demokratik merkezi planlama" temeline oturtulması gerekmektedir. Üretim- tüketim ilişkisi, piyasa ölçütlerine göre değil halkın demokratik karar ve tercihlerine dayalı kurulmalıdır. Bunun için çalışanların hem üretici hem de tüketici olarak örgütlülüğü gerekir. Bu süreç giderek siyasetin yeniden tanımlanmış bir devlet-toplum ilişkisi ekseninde örgütlenmesinin yollarını açacaktır. Kısa, orta ve uzun dönemli sanayileşme politikaları birinin bitip diğerinin başladığı bir süreç gibi değil, eş zamanlı uygulamaya konulan ve birbirine koşut yürütülen politikalar olarak düşünülmelidir.
Kısa dönemde; durma noktasına gelen fiziki yatırımların önünü açmayı, ölüme terkedilmiş KİT‘lerin çalışanların denetiminde etkin bir şekilde işletilmesi sağlanmalı ve gerekli teknolojik yenilenmelerle darboğazdan çıkartılması hedeflenmelidir. Orta dönemde; ekonominin yönlendirilmesi açısından belirleyici plan üretim, dağıtım ve dolaşım araçlarının kamusal (toplumsal) mülkiyeti hedeflenmelidir.
Özellikle ekonomide kilit sektör olan telekomünikasyon, banka/finans, demir- çelik, petrokimya, enerji sektörlerinin çalışanların yönetimine girmesi, kamu kesimi demokratik planlama ile sektörel öncelikler çerçevesinde bir yatırım planlamasına dayandırılması, teknolojik gelişmelere paralel olarak ortaya çıkan yerli işkalları oluşturulmasında yeni KİT.lerin kurulması öngörülmeli ve KİT‘ler uzun dönemli teknoloji üretme faaliyetlerine de öncü rolü üstlenmelidir.
Bölgesel gelişme politikaları, cinsel ve diğer toplumsal eşitsizlikleri ortaklaşa kaldırmaya yönelik bir istihdam politikası ile birlikte ele alınmalıdır. Kamu öncülük etmek durumundadır. Uzun dönemde; sektörel teknoloji politikaları, ileri teknolojilerin uygulanması ve üretilmesi temelinde, her sektörün ülkenin kendine özgü yapısı ve uluslararası teknolojik gelişmeler dikkate alınarak oluşturulmalıdır.
Sektörel teknoloji politikaları, gelişmeleri izleyebilen, uygulayabilen ve yenilikler yaratabilen, yüksek düzeyde becerili yeni bir yaratıcı-üretici insanlar yaratmayı hedeflemelidir. ileri teknolojilerin hem üreticilerin yaratıcılıklarını ve zihinsel gizil güçlerini ortaya çıkarabilecek, hem de işsizliği kaldıracak biçimde uygulanmaya konulması esas alınmalıdır.
Bu bağlamda, eğitim sisteminde tüm çalışanların çalıştıkları alanda her türlü üretim bilgisine sahip, araştırıcı nitelikleri gelişmiş, nitelikli insan gücüne dönüştürülmesini hedefleyen yapısal bir devrimi sağlanmalıdır. Tüm sektörlerdeki üretim birimlerinde hiyerarşi içermeyen bağımsızlıkçı, eşitlikçi, ve demokratik bir emek sürecinin oluşturulması için önlemler alınmalıdır. Üretici insanın üretim yerinde özyönetiminin yanı sıra, yerel ve ülke yönetimine doğrudan katılımını sağlayacak bir örgütlenme biçimi yaratılmalıdır.

11 Kasım 2019 Pazartesi

İSMET ÖZBAKKAL;BİZİ,MEMLEKET MESELESİ İLGİLENDİRİR.!!!

ÖMRÜMÜN BU GÜNÜNE KADAR,BİR ŞEYLER ÖĞRENMEK,ÖĞRETMEK,MEMLEKETİME FAYDALI OLMAK GAYRETİYLE GEÇTİ.
CAHİLLİKLE MÜCADELE ETMEK, İLKEM OLDU.
YAPTIĞIM SPOR,SİYASET,ESNAFLIK,DERNEKÇİLİK VE BİLGİ SEMİNERLERİNE ,SAATLERİMİ HATTA YILLARIMI VERDİM..

İSLAMİYETİN İLK EMRİ OKU OLMUŞTUR.
YÜCE YARATAN BİZLERE HER TÜRLÜ YETENEĞİ VERMİŞ.
Kendimizi geliştirmek,gayret bizlere düşmektedir.
Elbette iyi aile ve varlıklı çevreden gelmek bir kazanç olsa da,.
İmkansızlıklar içerisinden,merdivenleri adım adım tırmanarak başarıyı kazanmış çok insanlar vardır.

Rahmetli babam Ahmet usta,otomobil tamircisiydi.Allah rahmet eylesin,yattığı yer nur olsun.(AHMET ÖZBAKKAL1929-2013)
Kayseri sanat okulunun ilk mezunlarından motor bölümü mezunuymuş.
Kara yolları iş makineleri operatörlüğü ve serbest piyasada.Motor çatlaklarına dikiş atardı.Adı dikişçi Ahmet usta olarak kalmıştı. Yıl 1975 de sabah babam oğlum kalk sanayiye atölyeye gideceğiz Almanya dan Mercedes fabrikasından bir grup mühendis geldi.Film çekimi yapacaklar dedi.
Olay şuydu:1974 yılında Almanya dan gelen gurbetçi,arabasına antifiriz koymadığından motoru çatlar.Çaresi motor dikişçisi Ahmet usta derler.Rahmetli motoru indirip diker tamir eder.Gurbetçi Almanya ya gidince Mercedes fabrikasına gider.Fabrika mühendisleri daha önce hiç motor dikişi görmemiş olduğundan hayret ederler! Nasıl olur,kim yaptı bu tamiratı derler ve bir yıl sonra randevu alarak 1975 yılında atölyemize film ekibiyle gelerek çekim yaptılar. Üç mühendis,iki film çekimcisiydi. Gidince belgesel olarak göstereceğiz dediler.
Mesleğine meraklı Ahmet usta yıllarca hizmet verdi. Köyünün traktörüne,kamyoncuya,tırcı ya hatta kara yollarına,şeker fabrikasının araçlarının motorunu tamir etti.
Ben 10 yaşlarımda atölyeye gider çalışırdım.Çok meraklıydım.
İmkansızlıklar,memleketimize uygulanan ambargolar.Bizleri üretir hale getirmiştir.
Her eşyayı zor edindiğimizden.Her mamüllerin tamiratları yapılırdı. Her mahallede ayakkabı tamircisi,su,elektrik,bisiklet tamircisi vardı.Kap kaçak için bakırın içini kalaylayan kalaycılar vardı.Tabi yazın pekmez kaynatmak için büyük kazanın içi,güğüm,bakır taslar,ekmek kazanı    gibi  su maştafası yani bardağı kalaylanırdı.
Çok az sayıda araba markaları vardı.Amerikan arabaları ve Alman arabaları ağarlıklıydı.
İlk otomobilimiz Anadolu 1966 yılında çıktı. Daha sonra Fiat,.Ford,.Renault markalarıyla tanıştık.
Milletimiz hızla tüketim toplumu haline geldi.
Eskiden garanti belgeleri yoktu.İki adet beyaz eşya olup.Tüketici çok mağdur olurdu.
Bu konuda gümrükbirliğini getiren ve marka ithalatını serbest bırakan.Dönemin başbakanı, sayın Tansu Çilleri selamlıyorum.Ülkemize kalite ve garanti belgesi,teknoloji,kalite standarttı yükselişi sayesinde geldi. Gerçi kartel,Çiller le çok uğraştı.
MİLLETÇE ÇOK ÇALIŞMALIYIZ.DIŞARI BAĞIMLI KALMAMALIYIZ.SİLAHIMIZDAN,TEKNOLOJİK ÜRÜNLERİMİZİ KENDİMİZ ÜRETMELİYİZ. YERLİ MALI KULLANALIM,MUTLAKA..

9 Kasım 2019 Cumartesi

İSMET ÖZBAKKAL;ATATÜRK'ÜN 81. ÖLÜM YILINDA ANIYORUZ

10 KASIM NEDİR?

 Cumhuriyeti'nin kurucu Ulu Önder Atatürk'ün çok sevdiği ülkesine ve hayata veda ettiği gündür 10 Kasım. 1938 yılı 10 Kasım günü saat 9'u 5 geçe aramızdan ayrılan Atatürk o gün çeşitli etkinliklerle anılır. 10-16 Kasım haftası; onun yurtseverliği, inkılap ve ilkelerinin anlatıldığı, radyo ve televizyonda Atatürk'ün konuşmalarının kendi sesinden dinletildiği, Atatürk'le ilgili filmlerin gösterildiği Atatürk'ün anıldığı hafta olarak Türk halkı tarafından kutlanır. Atatürk'ün aramızdan ayrılığı gün, Anıtkabir ziyaret edilir, Ankara'da resmi tören yapılır. Her 10 Kasım'da Türkiye'de yaşam durur ve bayraklar yarıya indirilir.
81. ÖLÜM YILINDA RAHMETLE ANIYORUZ.

ATATÜRK TÜM DÜNYADA ÖZLEMLE ANILIYOR

81 yıl önce bugün sevdiklerine veda eden Atatürk, her yıl daha fazla saygı, sevgi ve özlemle tüm dünyada anılıyor. Her yıl 10 Kasım günü Ata'nın aramızdan ayrılışı törenlerle hatırlanır ve bu günde Atatürk'ün vatanseverliği, kişiliği, devlet adamlığı, fikirleri ve yurdumuzun kalkınmasındaki çalışmaları anlatılır, yaptıkları anlamaya ve kavramaya çalışılır. 10-16 Kasım tarihleri arasındaki, Atatürk Haftasında Atatürk ün yaşamını ve çalışmalarını anımsarız. Hafta süresince vatanseverliği, kişiliği, devlet adamlığı, fikirleri ve yurdumuzun kalkınmasındaki çalışmalarını anlatılarak özlemle yad edilir.

31 Ekim 2019 Perşembe

İSMET ÖZBAKKAL;ŞEHİT EDİLEN DİPLOMATLARIMIZ,GÖREVLİLERİMİZ VE AİLE BİREYLERİ

SİZLER VATAN İÇİN ÇALIŞTINIZ.KALLEŞ KURŞUNLARLA, ŞEHİT EDİLDİNİZ...!VATANIN GÖZDE İNSANLARIYDINIZ...
SİZLERİ UNUTMADIK.! NURLAR İÇİNDE YATIN. ŞEHİT OLAN DİPLOMATLARIMIZ.
ŞEHİT OLAN GÖREVLİLERİMİZ.ŞEHİT OLAN AİLE BİREYLERİ. HEPİNİZE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM....!

Şehit Edilen Diplomatlarımız/Görevlilerimiz ve Aile Bireyleri


Mehmet BAYDAR
Los Angeles Başkonsolosu
Santa Barbara 27.01.1973
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
Bahadır DEMİR
Los Angeles Başkonsolosluğu Konsolosu
Santa Barbara 27.01.1973
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
Daniş TUNALIGİL
Viyana Büyükelçisi

Viyana
 22.10.1975
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
İsmail EREZ
Paris
Büyükelçisi
Paris
24.10.1975
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
Talip YENER
Paris
Büyükelçiliği Makam Şoförü

Paris
24.10.1975
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
Oktar CİRİT
Beyrut Büyükelçiliği Başkatibi
 Beyrut
16.02.1976
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
Taha CARIM
Vatikan Büyükelçisi
Roma
09.06.1977
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
Necla KUNERALP
Madrid Büyükelçisi merhum Zeki Kuneralp'in eşi
Madrid
02.06.1978
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
Beşir BALCIOĞLU
Emekli Büyükelçi

Madrid
02.06.1978
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
Ahmet BENLER
Lahey Büyükelçisi merhum Özdemir Benler'in oğlu
Lahey
12.10.1979
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
Yılmaz ÇOLPAN
Paris Büyükelçiliği
Turizm Müşaviri

 Paris
22.12.1979
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
Galip ÖZMEN
Atina Büyükelçiliği
İdari Ataşesi
 Atina
31.07.1980
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
Neslihan ÖZMEN
Atina Büyükelçiliği İdari Ataşesi Galip Özmen'in kızı
Atina
31.07.1980
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
Şarık ARIYAK
Sidney
Başkonsolosu
Sidney
17.12.1980
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
Engin SEVER
Sidney Başkonsolosluğu Güvenlik Ataşesi

Sidney
17.12.1980
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
Reşat MORALI
Paris Büyükelçiliği Çalışma Müşaviri

Paris
04.03.1981
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
Tecelli ARI
Paris Büyükelçiliği'ne bağlı Din Görevlisi
Paris
04.03.1981
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
Mehmet Savaş YERGÜZ
Cenevre Başkonsolosluğu Sözleşmeli Sekreteri 
Cenevre
09.06.1981
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
Cemal ÖZEN
Paris Başkonsolosluğu Güvenlik Ataşesi
Paris
24.09.1981
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
Kemal ARIKAN
Los Angeles Başkonsolosu
Los Angeles
28.01.1982
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
Orhan GÜNDÜZ
Boston Fahri Başkonsolosu

Boston
04.05.1982
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
Erkut AKBAY
Lizbon Büyükelçiliği İdari Ataşesi
Lizbon
07.06.1982
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
Nadide AKBAY
Lizbon Büyükelçiliği İdari Ataşesi Erkut Akbay'ın eşi / Lizbon Büyükelçiliği Sözleşmeli Sekreteri Suikast Yeri ve Tarihi: Lizbon, 07.06.1982
Şehadet Yeri ve Tarihi: Ankara, 08.01.1983
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
Albay Atilla ALTIKAT
Ottava Büyükelçiliği Askeri Ataşesi

 Ottava
27.08.1982
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
Bora SÜELKAN
Burgaz Başkonsolosluğu İdari Ataşesi 
Burgaz
09.09.1982
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
Ahmet Galip BALKAR
Belgrad Büyükelçisi

Suikast Yeri ve Tarihi: Belgrad, 09.03.1983
Şehadet Tarihi:
11.03.1983
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
Dursun AKSOY
Brüksel Büyükelçiliği İdari Ataşesi
Brüksel
14.07.1983
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
Cahide MIHÇIOĞLU
Lizbon Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Müsteşar Yurtsev Mıhçıoğlu'nun eşi
 Lizbon
27.07.1983
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
Işık YÖNDER
Tahran Büyükelçiliğimizde Sözleşmeli Sekreter Şadiye Yönder'in eşi
Tahran
28.04.1984
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
Erdoğan ÖZEN
Viyana Büyükelçiliği Çalışma Müşaviri Vekili
Viyana
20.06.1984
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
Evner ERGUN
BM Viyana Ofisi'nde Uluslararası Memur-Direktör Yardımcısı

Viyana
19.11.1984
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
Çetin GÖRGÜ
Atina Büyükelçiliği Basın Ataşesi
Atina
07.10.1991
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
Çağlar YÜCEL
Bağdat Büyükelçiliği İdari Ataşesi
Bağdat
11.12.1993
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
Ömer Haluk SİPAHİOĞLU
Atina Büyükelçiliği Müsteşarı
Atina
04.07.1994
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
Nihat AKBAŞ
Bağdat Büyükelçiliği'nde Görevli Başkomiser
Musul
17.12.2004
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
Bilal ÜRGEN
Bağdat Büyükelçiliği'nde Görevli KomiserMusul
17.12.2004
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
Adem ÇİÇEK
Bağdat Büyükelçiliği'nde Görevli Polis Memuru

Musul
17.12.2004
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
Bülent KIRANŞAL
Bağdat Büyükelçiliği'nde Görevli Polis MemuruMusul
17.12.2004
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
Süleyman
KARAHASANOĞLU

Bağdat Büyükelçiliği'nde Görevli Polis MemuruMusul
17.12.2004
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız
Sinan YILMAZ
Mogadişu Büyükelçiliği'nde Görevli Polis MemuruMogadişu
27.07.2013
Şehit Edildiği Yer için Tıklayınız